Privatumo politika

PRIVATUMO POLITIKA

Ši privatumo politika apibendrina ir paaiškina, kaip Jūsų asmens duomenys yra surenkami, naudojami, saugomi ir perduodami tretiesiems asmenims, kai lankotės arba perkate www.sumim.lt internetinėje parduotuvėje (toliau – Parduotuvė).

RENKAMI ASMENS DUOMENYS

Kai lankotės Parduotuvėje, automatiškai renkama tam tikra informaciją apie įrenginį, kuriuo naršote, o taip pat infromacija apie naudojamą naršyklę, IP adresą, laiko zoną ir kelis slapukus, instaliuotus Jūsų naršymo įrenginyje. Papildomai, naršymo metu, renkame informaciją apie Jūsų lankomus Parduotuvės puslapius arba produktus, kuriuos nagrinėjote, apie kitus puslapius arba paieškos sistemas, kurios nukreipė Jus į www.sumim.lt, o taip pat apie Jūsų sąveika su Parduotuve. Vadiname šią automatiškai renkamą informaciją “Įrenginio informacija”.

Įrenginio informacija renkama naudojant tokias technologijas:

- Slapukai – maži duomenų failai, diegiami Jūsų įrenginyje arba kompiuteryje ir dažnai su anoniminiu unikalių identifikavimo kodu. Norint daugiau sužinoti apie slapukus ir jų deaktyvavimą, prašome apsilankyti čia - http://www.allaboutcookies.org.

- Žurnalo dokumentai stebi veiksmus, vykstančius Parduotuvėje, ir renka tokią informaciją, kaip Jūsų IP adresas, naršyklės tipas, interneto ryšio tiekėjas, nukreipimo/išėjimo puslapius, o taip pat datos/laiko žymes.

- Tinklalapio indikatoriai (“web beacons”), žymės (“tags”) ir pikseliai (“pixels”) – tai failai, leidžiantys įrašyti informaciją apie tai, kaip naršote Parduotuvėje.

Taip pat, Jums registruojantis, apsiperkant arba bandant apsipirkti Parduotuvėje, renkame tam tikrą informaciją apie Jus – vardą ir pavardę, profesiją, veiklos adresą, siuntimo adresą, mokėjimo informaciją (įskaitant kreditinės/debitinės kortelės numerį ir susijusią informaciją), e.pašto adresą ir telefono numerį. Vadiname tai “Registracijos informacija” ir “Užsakymo informacija”.

Kalbėdami apie “Asmens duomenis” šioje privatumo politikoje, turime omeny “Įrenginio informaciją”, “Registracijos informaciją” ir “Užsakymo informaciją”.

KAIP NAUDOJAME JŪSŲ ASMENS DUOMENIS?

Naudojame Registracijos informaciją įsitikinti, kad esate profesionalus juvelyrinių dirbinių gamintojas ar metalo apdirbimo industrijos specialistas ir turite teisę į verslo atstovams skirtą kainodarą, galiojančią šioje Parduotuvėje.

Užsakymo informacija reikalinga užsakymų, patalpintų Parduotuvėje, pildymui – apmokėjimo gavimui, siuntimo organizavimui, užsakymo patvirtinimo ir sąskaitų faktūrų siuntimui. Taip  pat, naudojame šiuos duomenis, siekdami:
- Bendrauti su Jumis;
- Aptikti užsakymus, kurie potencialiai rizikingi arba susiję su sukčiavimu; ir
- Suteikti Jums informaciją arba reklamą, susijusią su mūsų prekėmis arba paslaugomis, kurie atitinka asmeninius nustatymus, kuriais pasidalinote su mumis, siekdami suteikti Jūsų apsipirkimui asmeniškumo.

Įrenginio informacija padeda mums rinkti ir eliminuoti potencialiai rizikingus arba susijusius su sukčiavimu užsakymus. Tokiai informacijai priskiriamas, pavyzdžiui, IP adresas. Taip pat, ši inforacija padeda tobulinti ir optimizuoti mūsų Parduotuvę – pavyzdžiui, generuodami analitines ataskaitas apie tai, kaip mūsų lankytojai naršo ir sąveikauja su Parduotuve, kiek efektyvios yra reklamos kampanijos.

DALINIMASIS ASMENS DUOMENIMIS

Dalinamės Jūsų asmens duomenimis su trečiosiomis šalimis, kurios padeda mums naudotis ja taip, kaip aprašyta aukščiau. Pavyzdžiui, naudojame „Shopify“ platformą internetinei parduotuvei – galite paskaityti, kaip Shopify naudoja Jūsų asmens duomenis, čia. Taip pat naudojame Google Analytics, kuri leidžia mums suprasti, kaip lankytojai elgiasi mūsų internetinėje parduotuvėje – galite paskaityti, kaip Google naudoja Jūsų asmens duomenis, čia. Turite teisę atsisakyti Google Analytics sekimo čia

Taip pat perduodame dalį Jūsų asmens duomenų įmonėms, kurios pristato Jums įsigytas Parduotuvėje prekes arba apdoroja apmokėjimus už Parduotuvėje įsigytas prekes. Štai šiai dienai galiojantis sąrašas:

-UAB “Baltic Post”, lpexpress.lt / pristatymas po Lietuvą - https://www.lpexpress.lt/Privatumo-pranesimas/;
-AB “Lietuvos Pastas”, post.lt / pristatymas į kitas šalis - https://www.post.lt/lt/privatumo-pranesimas;
-PayPal, apmokėjimų vykdymas - https://www.paypal.com/lt/webapps/mpp/ua/privacy-full ;
-“Swedbank”, AB - https://www.paysera.lt/v2/lt-LT/sutartys/privatumo-politika.

Žinoma, mes galime pasidalinti Jūsų asmens duomenimis su valstybės instancijomis tais atvejais, kai tai numato galiojantys teisės aktai.

REKLAMA PAGAL ELGSENĄ

Kaip jau buvo paminėta, naudojame Jūsų asmens duomenis, pateikdami Jums suasmenintą reklamą arba rinkodaros komunikaciją, kuri, mūsų manymu, gali būti Jums įdomi. Norėdami sužinoti, kaip veikia suasmeninta (tikslinga) reklama, maloniai kviečiame apsilankyti edukaciniame Network Advertising Initiative (“NAI”) puslapyje.

Galite išjungti suasmenintą (tikslingą) reklamą, pasinaudoję pateiktomis nuorodomis:

- Facebook: https://www.facebook.com/settings/?tab=ads
- Google: https://www.google.com/settings/ads/anonymous
- Bing: https://advertise.bingads.microsoft.com/en-us/resources/policies/personalized-ads

Papildomai, galite išjungti kai kurias iš tokių programų, apsilankę Digital Advertising Alliance portale: http://optout.aboutads.info/.

Prisiregistravę mūsų Parduotuvėje Pirkėjai gali gauti automatinius priminimus apie prekes, įkeltas į Krepšį arba Trokštamų prekių sąrašą (angl. - "Wishlist"). Norėdami atsisakyti tokių priminimų, atlikite vieną iš dviejų veiksmų, priklausomai nuo naudojamos naršyklės:

- Stacionarus kompiuteris: Dešiniuoju pėlės klavišu paspauskite ant priminimo > pasirinkite “atsisakyti priminimų iš www.sumim.lt” (angl. - “disable notifications from www.sumim.lt”);
- Mobilusis įrenginys: įeikite į pranešimų centrą (angl. - “notification center”) > Tinklalapio nustatymai (angl. – “Site parameters”) > Pranešimai (angl. – “Notifications”) > Užblokuoti pranešimus iš www.sumim.lt (angl. – “Block notifications from www.sumim.lt”)
- Populiariausios naršyklės:
Chrome: Nustatymai (angl. – “Settings”) > Rodyti pažangius nustatymus (angl. – “Show Advanced Settings”) > Privatumas – turinio nustatymai (angl. – “Privacy – Content Settings”) > Pranešimai – valdyti išimtis  (angl. – “Notifications - Manage exceptions”) > Įveskite www.sumim.lt  ir pasirinkite “blokuoti” (angl. - “Block”).
Firefox: Variantai (angl. – “Options” > Turinys (angl. – “Content”) > Pranešimai (angl. – “Notifications”) – Pasirinkti (angl. – “Select”) > www.sumim.lt – “Blokuoti” (angl. - “Block”);
Safari: Pasirinktieji (angl. – “Preferences”) > Pranešimai (angl. – “Notifications”) > Pasirinkite “Atmesti” (angl. - "Deny").

NAUJIENLAIŠKIAI

Siunčiame Jums reguliarius naujienlaiškius su pasiūlymais, pranešimais apie naujų prekių pasirodymą, specialiomis akcijomis ir panašia informacija tik jeigu suteikiate mums savo aišku sutikimą – t.y. prisinumeruojant mūsų naujienlaiškiams. Turite teisę bet kada atsisakyti prienumeratos, paspausdame “Atsisakyti naujienlaiškių” (angl. – “Unsubscribe”) kiekvieno naujienlaiškio, kurį siunčiame Jums, apatinėje eilutėje.

 NESEKTI

Atkreipiame Jūsų dėmesį, kad Parduotuvės veikimo principas, duomenų surinkimas ir jų panaudojimas nesikeičia, jeigu gauname signalą “Nesekti” (angl. – “Do Not Track”) iš Jūsų naršyklės.

JŪSŲ TEISĖS

Turite teisę sužinoti, kokius asmens duomenis apie Jus turime, o taip pat prašyti juos pakoreguoti, atnaujinti arba panaikinti. Norėdami pasinaudoti šia teise, maloniai prašome susisiekti su mumis būdais, nurodytais Parduotuvėje.

Taip pat, bet kuriuo metu turite teisę atsisakyti visų tiesioginės rinkodaros pranešimų (specialių pasiūlymų, reklamos, atnaujinimų, apklausų ir t.t.), kuriuos siunčiame Jums. Tam paspauskite “Atsisakyti naujienlaiškių” (angl. – “Unsubscribe”) bet kurioje iš mūsų žinučių. Pašalinsime Jūsų asmens duomenis iš aktyviųjų naujienlaiškių gavėjų sąrašo. Atkreipiame Jūsų dėmesį – atsisakymas gauti naujienlaiškius nereiškia, kad ištrynėte savo narystę www.sumim.lt Parduotuvėje. Norėdami atsisakyti ir jos, maloniai prašome susisiekti.

Laikydamiesi Lietuvos Respubikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo 14 straipsnio nuostatų, privalome saugoti nebenaudojamus asmens duomenis 5 metus po duomenų išbraukimo iš naudojamų, po kurių sunaikiname juos.

Taip pat turite teisę prieštarauti Jūsų asmens duomenų panaudojimui, bet tokiu atveju, deja, greičiausiai  negalėsime suteikti Jums prekių ir paslaugu pilna apimtimi.

Turite teisę reikalauti iš mūsų savo asmens duomenų sunaikinimo. Tokiais atvejais reikalavimas nagrinėjamas galiojančių teisęs aktų nustatyta tvarka, tačiau privalomi asmens duomenys, kurie buvo panaudoti pirkimo-pardavimo sutarčiai įsiteisinti, jos sąlygoms tinkamai įvykdyti ir sąskaitose nurodyti, saugomi Pardavėjo 10 metų, kaip to reikalauja Lietuvos vyriausiojo archyvaro Įsakymas dėl bendrųjų dokumentų saugojimo terminų rodyklės patvirtinimo (2011 m. kovo 9 d.  Nr. V-100, Žin. 2011, Nr. 32-1534, i.k. 111508AISAK000V-100 ).

Taip pat atkreipiame pirkėjų-Europos rezidentų dėmesį: Jūsų asmens duomenys bus siunčiami už Europos Sąjungos ribų į Kanadą ir Jungtines Amerikos Valstijas pagal ES-JAV Privatumo skydo programos nuostatas.

ASMENS DUOMENŲ SAUGOJIMAS

Jums patalpinus užsakymą Parduotuvėje, saugosime Jūsų asmens duomenis, kol Jūsų užsakymas nebus visiškai atliktas ir užbaigtas. Apmokėjimo informacija bus saugoma 10 metų, kaip to reikalauja Lietuvos vyriausiojo archyvaro Įsakymas dėl bendrųjų dokumentų saugojimo terminų rodyklės patvirtinimo (2011 m. kovo 9 d. V-100, Žin. 2011, Nr. 32-1534, i.k. 111508AISAK000V-100 ).

Paskyros informacija – duomenys, kuriuos suteikiate prisiregistruodami sumim.lt parduotuvėje. Ši informacija bus saugoma, kol panaikinsite savo paskyrą parduotuvėje.

Užklausos informacija – duomenys, kuriuos suteikiate, kai susisiekate su sumim.lt – pavyzdžiui, Jūsų e-pašto adresas, vardas, informacija apie Jūsų užsakymą Parduotuvėje arba bet kuri kita informacija, kuri buvo paminėta užklausoje arb asuteikta patikslinant Jūsų poreikius. Kai tik paklausimas apdorojamas ir užbaigtas, jis bus saugomas vienerius metus.

Naujienlaiškio prienumerata arba panašaus pobūdžio – nenaudojama nuo momento, kai atsisakote prienumeratos, saugoma 5 metus.

Rinkodaros tyrimai, nuomonių apklausos, panašūs rinkodaros veiksmai – naudojama 2 metus, saugoma 5 metus.

PAKEITIMAI

Galime bet kada atnaujinti šią privatumo politiką, siekdami atitikti galiojančius teisės aktus ir/arba pasikeitusias vidines Darbo procedūras. Nauja politikos redakcija įsigalioja nuo paskelbimo Parduotuvvėje dienos. Tiksli data nurodoma redakcijos apačioje.

SUSISIEKITE SU MUMIS

Norėdami gauti daugiau informacijos apie mūsų privatumo politiką arba pateikti klausimą/pretenziją, maloniai prašome susisiekti su mumis e-paštu info@sumim.lt arba paprastuoju paštu:

Sumim
Nadežda Sitalo
Tomo g. 13-1
LT-95212 Klaipėda
Lietuva

Redakcijos data 2020.09.21